De organisatie

DIFF Dance Centre is een dans en balletschool gevestigd in Zwolle. Gemiddeld volgen 1100 leerlingen wekelijks lessen bij DIFF Dance Centre bij verschillende danscursussen; vanaf 2,5 jaar peuterdans tot en met de senioren in de 55+ lessen. Van ballet tot breakdance en van moderne dans tot stijldansen.

Naast alle reguliere danscursussen heeft DIFF Dance Centre ook een Vooropleiding Dans voor ambitieuze jonge dansers vanaf 7 jaar tot en met eindexamenklas middelbaar onderwijs, zij worden klaargestoomd voor de audities voor een mbo of hbo-dansopleiding. Ook is DIFF Dance Centre actief in de Nederlandse urban dance scene, met 8 hiphop crews in verschillende leeftijden. Daarnaast hebben ze ook 3 jazzdance wedstrijdteams in verschillende leeftijden. Het DIFF Dance Centre Show Ballet is het entertainmentteam van de dansschool en worden dikwijls gevraagd voor diverse Zwolse en regionale evenementen, sportevenementen en theater- en musicalproducties.

DIFF Dance Centre wordt geleid door Claudia de Rijter en Ria van Diffelen (moeder en dochter). Ria van Diffelen begon de dansschool in 1976. Ria komt vanuit de jazzdance en is ballroom professional, Claudia is succesvol afgestudeerd aan de hbo-dansopleiding aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, met afstudeerrichting theaterdans uitvoerend modern/ jazz.

Producties

Eigen voorstellingen

December Voorstelling 2019 – vrijdag 6 december 2019, Theater Odeon, Zwolle

Eindvoorstellingen 2020 – vrijdag en zaterdag 26 en 27 juni 2020, Theater De Spiegel, Zwolle

Audities:

Auditie Vooropleiding Dans: Zo 5 april 2020

Auditie Jazzdance wedstrijdteams: Zo 5 april 2020

Auditie Hiphop wedstrijdteams: Za 6 juni 2020

Benieuwd naar ons programma?

Agenda